JE HAREN WASSEN DOE JE ZO
Iedereen wast zijn haar regelmatig. En vaak op dezelfde manier zonder er veel aandacht aan te besteden. Toch kun je door het wassen van je haar op de goede manier de conditie van je haar verbeteren en het er langer fris, mooi en glanzend uit laten zien.
Milde shampoo
Ondanks allerlei exotische ingrediënten is shampoo is in de eerste plaats bedoeld om vuil, vet en stof uit je haar te wassen en wel zonder het haar uit te drogen. Waar het beste op kunt letten, vooral als je droog haar hebt, is dat de shampoo mild is. Een shampoo is mild als hij een lage pH waarde heeft (minder dan 6.8).
1. Spoel je haar met lauwwarm water (zeker niet te heet). Zorg dat je haar door en door nat is.
2. Spuit wat shampooop je hand. Ongeveer de grote van een euro. Verdeel het over je twee handen en vervolgens over je haar, zo dicht mogelijk bij je huid. Heb je langer haar, dan kun je iets meer shampoo gebruiken.
3. Masseer je hoofdhuid heel zachtjes met je vingertoppen. Als je langer haar hebt, breng dan niet al je haar oven op je hoofd want die veroorzaakt alleen maar extra klitten.
4. Spoel nu je haar uit tot er geen spoor van sop en shampoo meer te zien is. Het goed uitspoelen is heel belangrijk. Doe je dat niet dan blijft er een vettige glans op je haar achter.
5. Je kan nu eerst met een grove kam je haar uitkammen. Doe vervolgens conditioner op je hand evenveel als shampoo of meer als je langer haar hebt. Breng de conditioner aan op de uiteinden van je haar en het midden maar niet op de hoofdhuid. De hoofdhuid produceert zelf vet dus daar heb je het niet nodig. Laat de conditioner tenminste 1 minuut inwerken.
6. Spoel je haar nu weer uit tot het water wat van je haar af komt helemaal schoon en helder is.
7. En dan……spoel je je haar nog even na met koud water. Waarom vraag je je misschien af. Omdat de schubben van je haar zich dan sluiten en je haar minder pluizig wordt en meer glanst.
8. Nu kun je je haar afdrogen. Doe dit voorzichtig. Je haar is kwetsbaar als het nat is. Dep het droogengaatniet wild wrijven.
Extra tips
1. Gebruik geen heet water. Heet water is te hard voor je haar en als je je haar gekleurd hebt, zal de kleur eerder vervagen.
2. Niet te haastig zijn met spoelen. Verzeker je ervan dat je alle shampoo en conditioner uit je haar hebt gespoeld. Je haarzalandersdofenvettigzijn.
3. Heb je erg vet haar, dan kun je je haar twee keer wassen met shampoo en daarna conditioner aanbrengen.
4. Bij krullend haar is het extra belangrijk dat je een hele milde shampoo kiest, omdat shampoos je haar extra kunnen uitdrogen. Shampoo van natuurlijke producten, zonder sulfaten zijn dan het best.