banne51
banne52
banne53

OVER EL BEAUTY

Elina Elliott
Owner/Entrepreneur

Elina Elliott is de eigenaar van El Beauty Salon and Spa met vestigingen in het centrum van Rotterdam (Nederland). El Beauty was altijd al de naam voor Wellness en een Elegant Lifestyle. Als pleitbezorger voor een meer gezonde levensstijl is het Elina’s doel voor haar gasten, klanten en werknemers te zorgen, als bijdrage aan een mooiere samenleving.

Ze is geboren in Abidjan en werkte als fotomodel. Al op veertienjarige leeftijd besloot ze haar eigen zaak op te richten en opende haar eigen salon, cosmeticawinkel (met een eigen conditioner- en shampoomerk) en een modellenbureau. Haar motivatie was haar klanten een excellente schoonheidsbehandeling te geven en de vaardigheden van jonge Afrikaanse talenten te ondersteunen en ontwikkelen. Haar conditioners en shampoos werden in ruime hoeveelheden verkocht aan -uitsluitend- professionele beauty salons. En omdat haar klantenbestand zich snel uitbreidde opende ze op verschillende locaties een groothandel voor haar producten.
Het bedrijf begon met Elina en haar zus Vero als de enige (twee) stylisten en modellen, maar al snel -in een paar maanden tijd- groeide het bedrijf met meer stylisten en verschillende gemotiveerde professionele medewerkers. Door haar passie voor Beauty en Wellness leerde ze, mede door haar veelvuldige bezoeken aan Afrika, alle soorten Afrikaans haar kennen en stylen en werd daar door een expert in ………

Elina heeft meerdere managementstudies afgerond aan de Erasmus University of Management in Rotterdam. Parallel met haar studie werkte ze al meer dan zes jaar als manager bij een internationaal bedrijf en had daarnaast (gedurende die tijd) haar sociale activiteiten als vrijwilliger bij diverse organisaties om een bijdrage te leveren aan de samenleving. In deze periode hielp ze met styling wanneer ze de gelegenheid had (of maakte).

Door haar voortdurende aandacht voor professionalisering en groei heeft ze besloten zich volledig op het ondernemerschap te richten. Vanwege haar “drive” om luxe, beauty en een leven voor iedereen toegankelijk en betaalbaar te maken, is haar hernieuwde focus op de wereld van Beauty en Wellness onvermijdelijk. Daarom openden El Beauty Salon and Spa haar deuren in Rotterdam.
Elina’s team bestaat uit haarstylisten, nagelverzorgsters en schoonheidsspecialisten. Op termijn zullen de diensten uitgebreid worden met laserbehandelingen.
In EL Beauty Salon en Spa wordt gewerkt met de luxe kwaliteitscollectie cosmeticaproducten van Peggy Sage, Keune en Kiko.